Toaletele ecologice au venit în întâmpinarea nevoilor anumitor firme de construcții care deschid șantiere in diferite zone în care au lucrări. Toaleta ecologica este soluția la îndemână pentru acestea , fiind extrem de ușor de instalat în punctele unde exista șantiere de lucru.
Pentru a intelege mai bine conceptul de toaleta ecologica, trebuie sa stiti ca excrementele umane si lichidul urinal sunt tratate in asa fel incat acestea se reintegreaza in natura fara a polua. Astfel de toalete se mai numesc si “toalete uscate”, deoarece separa lichidul urinal de excremente, depozitandu-le in doua compartimente separate. Astfel, urina se va deshidrata in locul in care ajunge, iar excrementele umane se vor transforma intr-un compost foarte tare. Totul se intampla in urma unei procesari naturale. Descompunerea aeroba va transforma produsii toxici in substante care sunt extrem de hranitoare pentru terenul agricol, de pilda. Astfel, in urma acestui proces va rezulta un compost de cea mai buna calitate care poate fi folosit fara probleme pentru fertilizarea solului agricol.
Daca ar fi sa enumeram catreva avantaje ale folosirii unei toalete ecologice, am spune, in primul rand, ca acestea nu au miros neplacut si nu sunt consumatoare de apa, pentru ca nu necesita asa ceva pentru a se curata. Un mare avantaj pentru oricine este ca ele pot fi construite si in interiorul locuintei. Totodata, o toaleta ecologica este usor de construit si nu polueaza mediul inconjurator. Daca va ganditi la economii , trebuie sa va spunem ca, in cazul folosirii unei toalete ecologice, consumul de apa per gospodarie va scadea cu 25 la suta. Astfel, nu vei fi dependent de o retea de apa sau canalizare, dar nici de existenta unei fose septice.